Asociația Română pentru Industria de Securitate – ARIS, în calitate de Partener Strategic, a participat săptămâna trecută la lansarea proiectului european „Cresterea Competentelor Generale ale Personalului de Securitate Privata – Dezvoltarea unui curriculum standardizat și a unor instrumente de e-learning” la Ohrid în Republica Macedonia.

Alături de ARIS, reprezentată de dl. Bogdan Buzdugan, Secretar General, au participat la lansarea proiectului și ceilalți parteneri: Federația Norvegiana a Serviciilor de Securitate,prin dl. Runar Karlsen, Director Executiv, Camera pentru Securitatea Privată din Macedonia, inițiatoarea proiectului, prin d-na Verica Milevska Stefanovska – Președinte și Sanja Kermetcieva – Secretar General si Camera pentru Securitate Privată din Slovenia, prin dl. Branko Slak – Președinte, și d-na Jasna Toplisek, Directoarea Academiei pentru Securitatea Privată.
În cadrul proiectului va fi creată o platformă de e-learning dedicată perfecționării pregătirii profesionale a agenților și managerilor de securitate, precum și a trainerilor acestora.
Acest proiect este aliniat cu obiectivele ARIS referitoare la creșterea nivelului profesional și implicit a calității serviciilor de securitate, un deziderat cu atât mai important în contextul riscurilor și amenințărilor specifice din ultima perioadă.
20 septembrie 2016
Gabriel Badea
Președinte
Asociația Română pentru Industria de Securitate – ARIS